Vergeet Tex Mex, de Mexicaanse keuken heeft nog veel meer te bieden. En om die echte authentieke Mexicaanse keuken te proeven hoef je echt niet zoveel moeite te doen. Met deze frisse, lichtpittige kruidenmelange, wordt het thuis heel snel een Mexicaanse avond vol kleur, geur en smaak. Dat vraagt alleen nog om een ijskoude cerveza, en dan kan je de zon al bijna voelen.

Achtergrond
Mexico kent een heleboel lokale keukens. Maar centraal staat de barbacoa. Van oorsprong betekende dit dat vlees – vooral lam en soms rund of geit – werd verpakt in bananen- of agaveblad en vervolgens werd gegaard op open vuur of onder de grond. Het resultaat? Zijdezacht vlees dat haast smelt op je tong.

En een ander kenmerk van de Mexicaanse keuken en de smaak van barbacoa? De combinatie van zoveel smaakmakers. Denk aan kokos, kaneel maar ook pinto bonen, piment, ui, komijn en pittige jalapeno. Allemaal zorgen ze ervoor dat je bij Mexico naast heel veel kleur ook aan heel veel smaak denkt.

Tegenwoordig kun je ook zonder bananenblad of ondergrondse oven vlees (of vis) van de BBQ dat Mexicaanse tintje geven. Deze melange van kruiden is geïnspireerd op originele recepten uit de favela’s van Mexico. In deze arme wijken werden kruiden gebruikt om de imperfecties van het vlees te verbloemen. Met warme kruidige tonen, zachte kokosmelk en oregano gecombineerd met subtiele rooksmaak en pit van chipotle maak je een heerlijke rub.

Warm, kruidig, pittig en gerookt. Deze kruidenmix heeft het allemaal en zorgt voor een explosie aan kleur en smaak op ieder bord.