Baharat betekent letterlijk ‘specerij’ in het Arabisch. Het is een populaire specerijenmelange in het gehele Midden-Oosten. Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals paprika en kaneel. Erg geschikt voor Arabische gerechten zoals hummus, falafel, tajines en het kruiden van vlees.

Achtergrond
Gastvrijheid en vrijgevigheid staan centraal bij het eten en drinken in de Arabische wereld. De Arabische keuken staat bekend om haar rijke smaken en heerlijke specerijen. Baharat wordt daarbij veelvuldig gebruikt. De samenstelling kan van streek tot streek verschillen. Kenmerkend is vaak wel het gebruik van nootmuskaat en kaneel in de melange. Vooral kaneel geeft baharat zijn typische lichtzoete smaak.

Baharat kan veelzijdig worden gebruikt in de keuken. Meng één á twee flinke theelepels met wat olijfolie en je kunt er allerlei vleessoorten mee inwrijven. Even laten intrekken en het is klaar voor verdere bereiding. Zoals de meeste andere specerijenmelanges in het Original Spices assortiment, bevat baharat geen zout. Dat maakt het gebruik een stuk eenvoudiger. Zout kan altijd achteraf aan het gerecht worden toegevoegd.

Baharat kan veelzijdig worden gebruikt in de keuken.