De Caribische keuken is enorm gevarieerd. Het tropische klimaat zie je veelal terug in de exotische gerechten. Deze kleurrijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals nigellazaad en paprika. De smaken passen goed bij lichte vlees- en visgerechten en is een heerlijke rub voor vis of kip van de grill en barbecue.

Achtergrond
De Caribische keuken bestaat uit een rijke verscheidenheid aan tradities, culturen en inheemse invloeden. Door koloniale invloeden van over de hele wereld is de Caribische keuken een echte fusion-keuken geworden van producten en gerechten van over de hele wereld.

De Caribische keuken is een mix van Afrikaanse, Indiaanse, Chinese en Indische keukens. In de exotische en kleurrijke gerechten komen de invloeden van de verschillende bevolkingsgroepen en het tropische klimaat onmiskenbaar terug.

Deze specerijenmelange kent vele toepassingen. De melange kan als rub gebruikt worden om een stuk kip of vis mee in te wrijven. Maar het is ook heerlijk om er een mooie aardappelovenschotel van te maken door er lekker veel Caribbean Spice overheen te sprenkelen en vervolgens in de oven te bereiden.

Deze kleurrijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals nigellazaad en paprika.