Zelf gehaktballen maken? Misschien heb je het recept al eens voorbij zien komen, de gehaktballen van Jonnie Boer die hij regelmatig bij de maaltijd van zijn personeel serveert. Deze inmiddels beroemde smaakbommen zijn zeker de moeite waard om thuis eens na te maken. In samenwerking met Jonnie hebben wij een passende 100% pure melange ontwikkeld die je daarbij goed kunt gebruiken.

Achtergrond
Gehaktballen zijn niet alleen in Nederland favoriet. In kleinere vorm worden ze door de Italianen door pastasaus geroerd, serveren de Zweden ze met vossenbessensaus, worden ze gekruid als streetfood verkocht in Marokko en dienen ze als tapasgerecht in Spanje. Een werelds gerecht dus. Maar alleen in Nederland wordt de grote variant gegeten, vaak in combinatie met gekookte aardappels en groenten. Geef een twist aan de oer-Hollandse gehaktbal met deze melange of gebruik het in een zelfgemaakte jus of als smaakmaker in een Hollandse stamppot.

Ontdek hoe jij jouw beste gehaktbal kunt combineren met dit heerlijke recept.

Het idee achter deze melange is de ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly.

De basis van deze 100% pure melange bestaat uit mosterdzaad, kurkuma, knoflook en tomaat. Daarnaast is er gember, cayennepeper, citroensap, peterselie, piment en oregano aan toegevoegd voor een juiste balans in smaken. Het idee achter deze melange is de ontmoeting tussen gehaktbal en piccalilly. Het frisse van citroen, het pittige van mosterd en de diepgang en kleur van kurkuma.

De lekkerste gehaktbal maak je zelf

Je kunt deze melange goed gebruiken voor het creëren van jouw perfecte gehaktbal. Maar wist je dat zo'n perfecte gehaktbal begint bij het selecteren van het juiste gehakt? Lees hoe jij jouw perfecte gehaktbal zelf kunt maken.