Funghi Trifolati of ‘paddenstoelen op zijn Italiaans’ is een heerlijke manier om paddenstoelen te bereiden. De naam stamt af van het werkwoord trifolare, een bereidingswijze waarbij de ingrediënten worden gesauteerd met peterselie.

Aan deze traditionele melange hebben we rozemarijn en salie toegevoegd, waardoor hij iets kruidiger en rijker smaakt. Ui zorgt voor een zoete noot die uitstekend samengaat met paddenstoelen. Tomaat maakt deze melange iets hartig en geeft een intense smaak. En de zwarte peper zorgt voor wat pit.

Aan deze melange hebben we rozemarijn en salie toegevoegd, waardoor hij iets kruidiger en rijker smaakt.

Achtergrond
Funghi Trifolati komt uit de regio Piëmont in Italië. Funghi betekent paddenstoelen. Trifolare verwijst naar een bereiding met olie, knoflook en peterselie die veel wordt gebruikt in gerechten met paddenstoelen. Trifola is het Piëmontese dialectwoord voor de witte truffel van Alba, en ligt aan de oorsprong van het werkwoord trifolare. Waarschijnlijk werden truffels vroeger vaak bereid op deze manier en dankt funghi trifolari daar de naam aan.

3 sterren gerechten met Funghi Trifolati

De Funghi Trifolati is heel lekker in pastasauzen, maar ook bij risotto, pizza of de klassieke combinatie met bruscetta. Benieuwd wat Jonnie Boer van De Librije maakt met de Funghi Trifolati? In deze video laat Jonnie Boer je drie gerechten ontdekken waarin de Funghi Trifolati-kruidenmelange extra bijzonder tot uiting komt. Zoals de romige polenta met paddenstoelen, tomaatjes en Italiaanse burrata. Of de flammkuchen sticks met spek en Funghi-dip, die door De Librije zeer creatief worden opgediend. Laat je inspireren!

3x koken met Funghi Trifolati door Jonnie Boer

Bekijk alle recepten:

  1. Romige polenta met paddenstoelen, tomaatjes en burrata
  2. Flammkuchen sticks met Funghi-dip
  3. Snoekbaars van de barbecue