In India hebben families een lange traditie in het maken van Garam Masala. Het recept wordt vaak van moeder op dochter doorgegeven. Deze veelzijdige, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kardemom en komijnzaad. Het is geschikt voor het bereiden van Indiase curry’s zoals Tandoori, maar ook heerlijk op vis of gevogelte.

Achtergrond
Garam masala betekent letterlijk ‘heet kruidenmengsel’ en is een dagelijks gebruikt kruidenmengsel in vele huishoudens in India. De samenstelling van deze bijzonder aromatische kruiden, ook 'masala curry' of 'masala kerriepoeder', geeft gerechten een kruidige, warme smaak zonder dat het pikant is. In India hebben families en huismoeders vaak een lange traditie van het maken van Garam Masala. De kruidenmelange wordt van moeder op dochter doorgegeven en de samenstelling wisselt van streek tot streek. Het is een melange in veel Indiase gerechten zoals een Tandoori. De melange wordt vaak als laatste toegevoegd tijdens het koken zodat de geur en smaak behouden blijven.

Garam Masala is dankzij kruiden als kardemom en komijnzaad een volle melange, die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt. Zo kun je er prima Indiase curry’s zoals tandoori mee maken, maar is hij ook heerlijk bij vis of gevogelte. De samenstelling van deze bijzonder aromatische melange geeft gerechten een kruidige, warme smaak zonder dat het pikant is.

Garam Masala is dankzij kruiden als kardemom en komijnzaad een volle melange, die op veel verschillende manieren kan worden gebruikt.