Mole is gebaseerd op een traditioneel Mexicaans recept. Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten als cacao en chipotle. De melange past goed bij gevogelte en rundvlees. Heerlijk in combinatie met taco's of enchilada's, maar ook lekker als basis voor een saus bij geroosterde maïs of jalapeños.
Achtergrond
Mole is een rijke saus die oorspronkelijk gebruikt wordt in de Mexicaanse keuken, maar ook als basis dient voor diverse soorten sauzen. In het hedendaagse Mexico zijn er verschillende sauzen die naar de naam mole luisteren, variërend in kleur, ingrediënten en smaak. Met name de molé poblano is buiten Mexico bekend als mole. Over het algemeen bestaat een mole uit chilipepers, zuur, specerijen als zwarte peper en kaneel, én is gezoet door middel van een goede dosis cacao. De cacao is niet overheersend, maar zorgt juist voor een smaakbalans en is een goede tegenhanger voor de pittige chipotle.
Deze warme, volle melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals cacao en chipotle.
Verkrijgbaarheid
Dit product is niet meer verkrijgbaar.
Ingrediënten
35% cacao, paprika, ui, 9,9% chipotle, tomaat, knoflook, kaneel, zwarte peper, steranijs, kruidnagel. Bevat geen toegevoegd zout.
Bereiding
Heerlijk in combinatie met taco’s, enchilada’s, burrito’s of rijst, maar ook lekker als basis voor een saus bij geroosterde maïs of jalapeños.