De Noord-Afrikaanse naam Ras el Hanout betekent ‘het beste van de winkel’. De precieze samenstelling kan variëren van familie tot familie. Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember. Heerlijk in Marokkaanse gerechten zoals tajines, couscous en op vlees.

Achtergrond
Eten is in Marokko een zeer sociaal gebeuren en daarmee een belangrijk deel van de Marokkaanse cultuur. De keuken kent een lange traditie en heeft vele invloeden ondergaan. De keuken kent invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden-Oosterse, Mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse culturen. Kruiden en specerijen worden op grote schaal gebruikt. Veel daarvan komen uit het land zelf, zoals saffraan en munt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip wordt het meest gegeten in Marokko, net als lamsvlees. Couscous is het bekendste Marokkaanse gerecht. Gerechten worden vaak in de tajine bereid.

Het Marokkaanse kruidenmengsel Ras el Hanout is rijk aan allerlei verschillende smaken en heeft met ingrediënten als gember en kaneel een ontzettend krachtige smaak.

Deze warme, rijke melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaneel en gember.