Shichimi Togarashi is in Japan een populaire specerijenmelange. Shichi betekent zeven in het Japans en verwijst naar de zeven specerijen in deze melange. Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad. Heerlijk voor vleesgerechten of voeg het eens toe in een soep of noedelgerecht.

Achtergrond
De Japanse naam shichimi togarashi laat zich vertalen in zeven-smaken chilipeper. Shichi is het woord voor zeven, mi betekent smaak en togarashi is het Japanse woord voor rode peper. Nana is een ander woord voor zeven en bepaalde soortgelijke kruidenmixen worden nanami togarashi genoemd. Het kruid genaamd ichimi togarashi betekent één smaak en is gemaakt met rode peper alleen. Andere ingrediënten in de Shichimi Togarashi variëren per regio.

In de Japanse keuken wordt shichimi togarashi gebruikt voor het bereiden van vele gerechten, in het bijzonder noedels, stoofschotels en gebakken of gegrilde gerechten. De specerijenmelange kan gebruikt worden als rub (droge marinade) op bijvoorbeeld tonijn, biefstuk, varkensvlees. Of als finishing touch in soepen en noodlegerechten.

Deze pittige, warme melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals szechuanpeper en nigellazaad.