De Indonesische keuken is erg divers en kent veel authentieke gerechten. Een hiervan is de traditionele soto, wat letterlijk soep betekent. Het komt oorspronkelijk van het eiland Java, maar wordt nu als een nationaal gerecht beschouwd. Deze frisse en krachtige melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals kaffir limoenblad en tamarinde. Heerlijk in een soep of noedelgerecht, maar ook lekker voor rendang.

Achtergrond
Een huis vol geuren waar uren wordt gebakken en gekookt met pure en smaakvolle ingrediënten voor een gezellig samenzijn. Geserveerd in kommen, (dek)schalen, dessertbordjes en sierlijke potjes, wordt er met vrienden en familie dagenlang genoten van de heerlijke gerechten uit de keuken. Recepten die worden doorgegeven aan kinderen en kleinkinderen. Alles om die uiteenlopende, maar spraakmakende Indonesische keuken in stand te houden. Wij helpen een handje.

De twee unieke ingrediënten uit onze Soto, kaffir limoenblad en tamarinde, zijn twee veelgebruikte componenten uit deze rijke keuken. Kaffir limoenblad – ook wel djeroek poeroetblad genoemd – is het blad van een citroensoort en geeft een heerlijk frisse geur aan je gerecht. Tamarinde – ook wel asem genoemd – is de pulp van een zure vrucht en geeft een lichtzure smaak aan gerechten met zowel vlees als groenten. De combinatie van deze twee kenmerkende specerijen, samen met de Indonesische basisingrediënten knoflook, chili en gember van onze Soto, zorgen ervoor dat jij die typisch Indonesische smaken en geuren in je eigen keuken kunt creëren. Of je nu voor een simpele rendang-maaltijd gaat en het gekruide vlees nóg meer op smaak brengt met deze melange, of dagen in de keuken wilt staan voor een uitgebreide rijsttafel: deze melange brengt het allemaal tot hetzelfde gewenste resultaat; een unieke smaak. Tevens goed te gebruiken bij gerechten met noedels of rijst als basis.

Selamat makan! Oftewel, eet smakelijk!

Een huis vol geuren waar uren wordt gebakken en gekookt met pure en smaakvolle ingrediënten voor een gezellig samenzijn.