De Thaise keuken is zeer divers en maakt gebruik van een grote verscheidenheid aan ingrediënten. De curry’s hebben daardoor een wisselende samenstelling en smaak. Deze rijke, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals citroengras en laos. Lekker om groene curry’s mee te maken maar ook geschikt voor salades, gevogelte of vis.

Achtergrond
De Thaise keuken is, in tegenstelling tot wat veel mensen buiten Thailand denken, niet homogeen. Er wonen in Thailand vele verschillende volkeren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Thaise keuken zeer divers is en gebruik maakt van een grote verscheidenheid aan ingrediënten, kruiden en specerijen.

De Thai green curry en vele andere kruidenmengsels hebben daardoor een wisselende samenstelling en smaak. De naam ‘Green Curry’ is afgeleid van de kleur van het kruidenmengsel. Afhankelijk van de hoeveelheid pepers en de voorkeur van de kok, kan de green curry een aangename lichte of hete smaak krijgen.

Lekker om groene curry’s mee te maken maar ook geschikt voor salades, kip of vis.