Een diversiteit aan smaken en pittigheid is niet vreemd in het land waar de lekkerste curry’s vandaan komen. De Thai Red Curry bestaat uit (gedroogde) ingrediënten die zijn geselecteerd op kleine kruidenmarkten, en komen direct van de boer. Met de warme zoete tonen van steranijs, gember en kardemom en de frisse citrussmaak waan je je voor even op één van de prachtige Thaise eilanden.

Achtergrond
Samen met Jonnie Boer hebben we kenmerkende Thaise smaken samengebracht in een melange van 100% pure kruiden en specerijen. Samengesteld om je de beste, oorspronkelijke smaken zelf te laten ervaren en te blijven ontdekken. Deze Thaise melange, met zijn mooie rode kleur, is geschikt voor het maken van een heerlijke rode curry, maar ook voor soep, sauzen of een marinade voor een bbq-avond met een Thais thema. Rode curry dankt zijn kleur aan de rode peper en is in tegenstelling tot groene curry, die zijn kleur verkrijgt van de groene peper, koriander en Thais basilicum, niet zo pittig. De gele curry is de mildste van de drie.

In een wereld waar steeds meer mensen de voorkeur geven aan vegetarisch, is miso echt een uitkomst.

Thaise gerechten zijn veelal gebaseerd op de vijf fundamentele smaken: zout, zoet, zuur, bitter en umami. Umami kun je zelf toevoegen aan je gerecht door de Thai Red Curry te combineren met ingrediënten als garnalenpasta, oestersaus, vissaus of een sojabonenpasta (miso). In een wereld waar steeds meer mensen de voorkeur geven aan vegetarisch, is miso echt een uitkomst. Heerlijk met geroerbakte groenten en een kommetje rijst erbij.