Za’atar is een groene kruidenmelange en zeer populair in het Midden-Oosten. Brood met olijfolie en Za’atar is daar een populair ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals sumac en tijm.  Heerlijk in combinatie met brood of als dip voor groenten, maar ook lekker als marinade voor gevogelte of vlees.

Achtergrond
Za'atar is tevens de naam van een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk. Samen met olijfolie en brood is Za'atar het nationale ontbijtgerecht van de Palestijnen, maar wordt ook in licht afwijkende samenstelling gegeten in Libanon, Syrië en andere landen van het Midden-Oosten. Wanneer de Za’atar gemengd wordt met olijfolie, ontstaat een mengsel dat bekend staat als za'atar-wu-zayt of zeit ou za'atar (zeit of zayt, dat betekent olie in het Arabisch en olive in het Hebreeuws). Dit mengsel wordt vooral gebruikt in combinatie met brood, meegebakken op het brood of als dip voor brood en groente.

Het za’atar mengsel kan ook worden gebruikt als heerlijke marinade voor kip of vlees.

Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Brood met olijfolie en Za’atar is daar een bekend ontbijtgerecht. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten zoals sumac en tijm.

Deze kruidige, frisse melange kenmerkt zich door ingrediënten zoals sumac en tijm.