Hieronder lees je de veelgestelde vragen op een rij. Zo krijgt je direct antwoord op je vraag.

Is het product nog ergens verkrijgbaar?
Eens in de zoveel tijd wordt ons assortiment vernieuwd en gaan er varianten uit het assortiment. Staat het product niet meer op de website dan is deze helaas niet meer verkrijgbaar.

Waar zijn de producten te koop?
De producten zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, PLUS, COOP, Hoogvliet, MCD/Boon's Markt en een aantal in Librije's winkel. Per variant kan dit afwijken, kijk op de specifieke productpagina voor meer informatie. Helaas zijn de producten, met uitzondering van België, niet in het buitenland verkrijgbaar.

Wat kan ik allemaal met de varianten doen?
Laat je inspireren door de recepten op onze website. Wil je meer ideeën / tips over hoe je varianten kunt gebruiken kijk dan eens op deze pagina. Daar kun je een handig overzicht downloaden dat je helpt bij het bereiden van gerechten met vlees/vis(vervangers), koolhydraten en groenten.

Zijn er ook navulverpakkingen?
We hebben op dit moment geen navulverpakkingen van onze producten in het assortiment. Het label kun je van het blikje/potje verwijderen en het blikje zelf kun je bij het PMD afval gooien en het glazen potje bij de glasafval.

Zijn de producten zoutvrij  / vrij van zout / zonder zout?
Al onze melanges bestaan uit 100% pure kruiden en specerijen. Er zit geen toegevoegd zout in (met uitzondering van de Scandinavische zalmkruiden en Za'atar). Ook voegen we geen suiker toe. Van nature kan een ingrediënt wel natrium en/of suikers bevatten. Bijvoorbeeld ui, wat zoet is en van nature suikers bevat. Of zoals 1 liter kraanwater 20 mg natrium bevat (0.05 g zout van nature).

Zijn de producten glutenvrij?
Euroma voegt geen gluten toe aan haar producten en onze fabriek is glutenvrij. De melanges bestaan uit 100% pure kruiden en specerijen. Het kan alleen wel voorkomen dat er onbedoelde kruisbesmetting ontstaat in de landen waar de specerijen worden verbouwd. Bijvoorbeeld door aanliggende velden en opkomende gewassen. De hoeveelheid mogelijke gluten is vrijwel verwaarloosbaar.

Hoe duurzaam zijn de verpakkingen?
Euroma draagt bij aan de toekomst van een circulaire economie. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor recyclebare of herbruikbare verpakkingen met zogenaamde ‘peelable’ labels. Is je potje of blikje van de 100% pure kruiden- en specerijenmelanges bijvoorbeeld leeg, dan kun je het etiket om die verpakkingen heel eenvoudig verwijderen en het potje een tweede leven geven. Wil je de verpakkingen niet meer gebruiken? Dan zijn ze altijd recyclebaar. De glazen potjes lever je in bij de glasbak. Het metalen deksel mag gewoon met de glazen pot in de glasbak maar mag natuurlijk ook bij het PMD afval waar je het plastic in doet. De blikjes mogen ook bij het PMD afval.

Kun je ook lege verpakkingen kopen?
Helaas verkopen wij geen lege verpakkingen. Wel zit er een peel-off etiket op waardoor deze gemakkelijk van het potje te verwijderen is. Zo kan de verpakking na gebruik voor andere doeleinden worden gebruikt.