Vind hier het antwoord op de meest gestelde vragen over Euroma. Staat het antwoord wat je zocht hier niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Waar zijn de producten te koop?
De Euroma kruiden en specerijen zijn verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in Nederland, België en online (oa. bij Librije’s winkel). De verkrijgbaarheid kan per product verschillen. Op de product pagina staat voor ieder product vermeld waar dit product verkrijgbaar is.

Heeft jouw supermarkt de Euroma producten nog niet in de winkel liggen? Geef dit dan aan in jouw winkel

Wat kan ik allemaal met de varianten doen?
Laat je inspireren door de recepten op onze website. Wil je meer ideeën/ tips over hoe je varianten kunt gebruiken kijk dan eens op deze pagina. Daar kun je een handig overzicht downloaden dat je helpt bij het bereiden van gerechten met vlees/vis(vervangers), koolhydraten en groenten.

Zijn er ook navulverpakkingen?
We hebben geen navulverpakkingen van onze producten in het assortiment. Het label kun je van het blikje/ potje verwijderen en het blikje zelf kun je bij het PMD afval gooien en het glazen potje bij de glasafval

Zijn de producten vrij van zout/ zonder zout?
Al onze melanges bestaan uit 100% pure kruiden en specerijen. Er zit geen toegevoegd zout in (met uitzondering van de Scandinavische viskruiden). Ook voegen we geen suiker toe.

Van nature kan een ingrediënt wel natrium en/of suikers bevatten. Bijvoorbeeld ui, wat zoet is en van nature suikers bevat. Caribbean spice en Za’atar bevatten ingrediënten die van nature natrium bevatten. Of zoals 1 liter kraanwater 20 mg natrium bevat (0.05 g zout van nature).

Zijn de producten glutenvrij?
Euroma voegt geen gluten toe aan haar producten en onze fabriek is glutenvrij. De melanges bestaan uit 100% pure kruiden en specerijen. Het kan alleen wel voorkomen dat er onbedoelde kruisbesmetting ontstaat in de landen waar de specerijen worden verbouwd. Bijvoorbeeld door aanliggende velden en opkomende gewassen. De hoeveelheid mogelijke gluten is vrijwel verwaarloosbaar.

Hoe duurzaam zijn de verpakkingen?
Euroma draagt bij aan de toekomst van een circulaire economie. Daarom kiezen we zoveel mogelijk voor recyclebare of herbruikbare verpakkingen met zogenaamde ‘peelable’ labels. Is je potje of blikje van de 100% pure kruiden- en specerijenmelanges bijvoorbeeld leeg, dan kun je het etiket om die verpakkingen heel eenvoudig verwijderen en het potje een tweede leven geven. Wil je de verpakkingen niet meer gebruiken? Dan zijn ze altijd recyclebaar. De glazen potjes lever je in bij de glasbak. Het metalen deksels en blikjes mogen bij het PMD afval (plastic afval).

Kun je ook lege verpakkingen kopen?
Helaas verkopen wij geen lege verpakkingen. Wel zit er een peel-off etiket op waardoor deze gemakkelijk van het potje te verwijderen is. Zo kan de verpakking na gebruik voor andere doeleinden worden gebruikt.

Kan ik de Euroma kruiden en specerijen online bestellen?
Ja, verschillende supermarkten bieden onze producten online aan. Tevens kunnen de Euroma Original Spices blikjes gekocht worden bij Librije’s winkel online.

Ik heb een klacht over een product, waar kan ik dit melden?
Heeft u een klacht over een product? Wij onderzoeken uw klacht graag. Klik hier voor het klachtformulier.

Waar kan ik de allergenen van de producten vinden?
Op ieder Euroma product worden de allergenen aangegeven door dikgedrukte woorden onder de ingrediëntendeclaratie op het product. Op de website staan ook de ingrediënten inclusief allergenen vermeldt.

Waar kan ik de voedingswaarden vinden?
Kruiden en specerijen zijn onder bepaalde voorwaarden vrijgesteld van vermelding van voedingswaarde. De voedingswaarden van kruiden en specerijen kunnen fluctueren, omdat het natuurproducten zijn. Al onze melanges bestaan uit 100% pure kruiden en specerijen. Er zit geen toegevoegd zout in.

Hoe bewaar ik de kruiden en specerijen van Euroma?
Om een kwalitatief goed product te kunnen garanderen, adviseren we om de kruiden en specerijen koel en droog te bewaren. Dit kan gerust in een keukenkast en hoeft niet in een koelkast bewaard te worden.

Wat is het verschil tussen gevriesdroogde en gedroogde kruiden?
Gedroogde en gevriesdroogde kruiden verschillen van elkaar in het droogproces. Het vriesdroogproces is een proces waarbij de verse kruiden of specerijen worden gesneden, diepgevroren en onder druk gebracht. Op deze manier worden geur, kleur, smaak en vooral structuur behouden. Gedroogde kruiden worden met warme lucht gedroogd, waardoor een gedeelte van de celstructuur verloren gaat. In kleur kan je het grootste verschil zien tussen vriesdroog en gedroogde kruiden. Vriesdroogkruiden zijn iets frisser van geur, zachter van structuur en sterker van smaak. Zodra vriesdroogkruiden in aanraking komen met vocht, bijvoorbeeld in je eten, komen ze terug in hun oorspronkelijke staat.