De Portugese kipkruiden zijn, zoals de naam al zegt, een zeer goede smaakmaker bij gerechten met kip. Maar met garnalen, paella of een Portugese stoofschotel met chorizo is deze pure kruiden- en specerijenmelange ook een goede combinatie. De melange heeft een klein beetje pit, is lekker fris door de citroen en geeft diepgang door het gebruik van kruiden en specerijen als oregano, knoflook en komijn. Tevens bevat de melange geen toegevoegd zout, suiker of andere onnodige toevoegingen. 100% pure kruiden en specerijen dus!

Deze smaken zijn heerlijk bij bijvoorbeeld piri-piri drumsticks. Zie voor het recept de verpakking van het sachet en haal de ingrediënten van de boodschappenlijst die er ook op staat. Om het makkelijk te maken is het sachet in zijn geheel te gebruiken in een gerecht voor 4 personen. Je hebt direct de juiste balans en kunt zo binnen 30 minuten een gezonde maaltijd samenstellen die minimaal 250 gram groenten bevat.

Om vaker deze melange te kunnen gebruiken, kun je ook voor het glazen kruidenpotje kiezen. Dan kun je bijvoorbeeld ook eens een broodje pulled chicken maken, of kip en garnalen in Portugese kruidensaus serveren. Zie hier alle gerechten met de Portugese kipkruiden.

De Portugese kipkruiden zijn, zoals de naam al zegt, een zeer goede smaakmaker bij gerechten met kip.