Amerika, in Louisiana, is het continent waar deze Wereldse Melange zijn oorsprong vindt. Deze keuken staat bekend om hun veelzijdige pittige smaken en geuren. Met toepasselijke ingrediënten als paprika, oregano en cayennepeper is dit een goede smaakcombinatie met zowel vlees- als vis- en groentegerechten.

De meest aanwezige smaken – paprika, oregano en cayennepeper – zorgen ervoor dat deze melange goed te gebruiken is in verschillende gerechten. Oregano, afkomstig van de oreganostruik, geeft de melange een zoetige smaak. En cayennepeper, geeft het geheel die krachtige spicy toon. Deze mix is goed te combineren met (gegrilde) groenten, vis én vlees, en je kunt dus op een simpele manier vele gerechten een boost geven en in balans brengen met deze pikante smaakbom. In Louisiana zijn ze gek op BBQ’en, de Amerikaanse cajunkruiden is dan ook ideaal voor verschillende gerechten van de BBQ.

Gebruik het bijvoorbeeld om gebakken aardappeltjes wat pit te geven, zalm of kip te marineren, gebakken garnalen te bestrooien of te mengen door een yoghurtdip. Omdat het geen toegevoegd zout bevat én 100% puur is, kun je naar eigen smaak het gerecht naar een hoger niveau tillen.

Of je nu gaat voor een stukje vlees, een vegetarische ovenschotel of een uitgebreid visgerecht, cajunkruiden zijn veelzijdiger dan je denkt. Ontdek in je eigen keuken de smaken van culinair Brazilië, Argentinië, Chili of één van de andere vele landen in Zuid-Amerika en laat je vooral verrassen.

De cajunkruiden melange kan voor veel meer gebruikt worden dan wat je misschien zou denken.