Zeg je Argentijnse grill, dan zeg je chimichurri. Deze Wereldse Melange is gebaseerd op die heerlijke, traditionele Argentijnse ‘dressing’ voor steaks. Pittig dankzij de vurige smaakmakers chili, zwarte peper en cayennepeper. En door de écht gerookte paprika (nee, geen aroma!) ontzettend lekker bij eigenlijk alles wat van de barbecue of grill komt.

Sterker nog, de rokerige smaak zorgt ervoor dat ieder stuk vlees, kip of vis op de barbecue lijkt te zijn gegaard, of dat nou wel of niet zo is. En de paprika zorgt voor een mooie, bruinrode kleur, die je zo graag wil zien bij barbecue-gerechten.

De basis van deze melange zijn de groene kruiden peterselie, oregano, laurier, tijm en een snufje basilicum voor de frisse noot. Knoflook kan absoluut niet ontbreken in een chimichurri en de komijn geeft diepgang, een volle smaak.

Het geheim van de chef? Tomaat! Die hoort eigenlijk niet thuis in een traditionele chimichurri, maar wij vonden dat we er niet omheen konden vanwege die heerlijk intense smaak.

Gebruik deze zoutloze melange naar hartenlust voor marinades en rubs voor alle soorten vlees en kip. De melange is grof van structuur, maar ook weer niet te grof zodat hij niet verbrandt op de barbecue of grill. Maak de melange aan met olie en azijn voor een vurige marinade. Of kruid er eens je groenteschotel mee.

En door de écht gerookte paprika ontzettend lekker bij eigenlijk alles wat van de barbecue of grill komt.