In Scandinavië en Zuid-Europa kunnen ze dan wel heerlijke visgerechten op tafel toveren, in de lage landen weten we er van oudsher ook wel raad mee. Zeeuwse mosselen, haring, rode poon, tong en schol; stuk voor stuk traditionele soorten die met deze Wereldse Melange volledig tot hun recht komen. 

De basis van deze melange wordt gevormd door mooie, herkenbare soepgroenten zoals wortel, ui, prei, pastinaak en kool. Een heerlijke ondersteuning voor bijvoorbeeld de bouillon, waar mosselen vaak in worden gekookt.

De stukjes groenten in deze melange zijn op zorgvuldige wijze gedroogd en zitten daardoor boordevol smaken en geuren die vrijkomen zodra je ze toevoegt aan (kook)vocht. Ze vormen een mooie aanvulling op de verse groenten in je pannetje met mosselen. En wat zo bijzonder is: ze nemen tijdens het koken hun oorspronkelijke vorm en grootte weer aan.

Naast groenten maken de groene kruiden peterselie, tijm, rozemarijn en bieslook in deze mix je mosselen mooi op smaak. Knoflook, zwarte peper en cayennepeper zorgen op hun beurt voor een vleugje pit.

De grove structuur van de melange maakt dat de ingrediënten niet kapot koken. En daardoor geven ze veel meer smaak af dan bijvoorbeeld kruidenpoeder.

Wil je trouwens wel eens wat anders dan mosselen proberen? Deze melange past ook prima bij witvis of bijvoorbeeld zalm.

De stukjes groenten in deze melange zijn gedroogd, maar zitten boordevol smaken en geuren die vrijkomen zodra je ze toevoegt aan (kook)vocht.