Niets Hollandser dan een degelijke maaltijd met aardappelen, groente en vlees. En daar is ook helemaal niks mis mee. Maar soms heb je zin in wat meer avontuur. Voor die momenten is deze Wereldse Melange op basis van typisch Hollandse kruiden en de in dit land oh zo geliefde kerriesaus voor groenten, een aanrader.

De knoflook en ui in deze melange zijn de basis voor veel Europese gerechten. En ook het mosterdzaad, de laurier, kruidnagel en fenegriek worden ontzettend veel gebruikt in de Nederlandse en Europese keuken. Heel avontuurlijk klinkt dat nog allemaal niet.

Echt spannend wordt deze melange pas door de zoete kaneel, die mild aanwezig is en zeker niet overheerst. En ook de dragon, kardemom, citroen, het koriander- en venkelzaad zorgen voor een frisse noot, die verrassend goed blijkt te werken tussen de zwaardere, Hollandse specerijen.

Het pittige van de cayennepeper maakt deze melange qua smaak helemaal af en kurkuma zorgt voor een spannende, gele kleur. Want natuurlijk wil het oog ook wat. Daar hebben we in de structuur dan ook rekening mee gehouden.

Deze melange is medium grof voor een goede hechting, maar net grof genoeg zodat je de ingrediënten nog wel kunt herkennen. Dat maakt hem extra lekker, maar ook extra mooi voor in een avontuurlijke groentesaus. Een echte oppepper voor alle groenten die voorkomen in de Hollandse keuken, zoals sperziebonen, broccoli en bloemkool.

Echt spannend wordt deze melange door de zoete kaneel, die mild aanwezig is en zeker niet overheerst.