Dé Indiase keuken bestaat eigenlijk niet. Omdat er zoveel verschillende bevolkingsgroepen wonen, wordt er in iedere regio weer anders gekookt. Dat heeft vast bijgedragen aan de explosie van smaken, geuren en kleuren die Indiase gerechten rijk zijn.

In onze Wereldse Melange Indiase bonenkruiden hebben we een paar traditionele Indiase smaken als gember, komijn, kaneel en kardemom gemengd met ui, tomaat, knoflook, zwarte peper en cayennepeper.

Daar hebben we sereh (citroengras), citroen en korianderblad aan toegevoegd om de melange wat frisser te maken. Bonen kunnen die frisheid heel goed gebruiken, daarom past deze melange daar uitstekend bij.

Maar houd je vooral niet in en experimenteer er rustig op los. Zo kun je deze kruiden ook heel goed gebruiken om je vis mee op smaak te brengen. We hebben geen zout toegevoegd, dus je kan helemaal zelf de smaak bepalen. Succes verzekerd!

In deze melange hebben we een paar traditionele Indiase smaken als gember, komijn, kaneel en kardemom gemengd met ui, tomaat, knoflook, zwarte peper en cayennepeper.