De Indische keuken is er eentje die ons op alle fronten uitdaagt. Niet alleen qua kleuren, geuren en smaken, de hele beléving van koken is anders dan we van huis uit gewend zijn. Indische filosofie gebaseerd op het evenwicht van ‘de dingen van het leven’ zijn in vrijwel ieder gerecht het uitgangspunt. Inspirerend, want je kunt eindeloos blijven variëren met die toch wel spannende balans.

In deze Wereldse Melange Indische kipkruiden hebben we de Indonesische keuken als uitgangspunt genomen. Waarom? Omdat deze keuken bomvol kruiden en specerijen zit. Zodra je de ingrediënten van deze mix mengt met olie of kookvocht, komen de friszoete, typisch Oosterse geuren en smaken tot bloei.

De samenstelling is gebaseerd op de populaire nasi- en bamikruiden met ui en knoflook als vertrouwde basis. Paprika geeft een mooie tekening in je gerecht en wordt aangevuld met de traditionele Indonesische specerijen djahé (gember), galanga (laos), ketoembar (korianderzaad) en het knalgele, heilzame, kurkuma.

Cayennepeper geeft pit en met het zoete kaneel wordt ‘het evenwicht van de dingen van het leven’ weer hersteld. Die zoete toon past heel goed bij satésaus bijvoorbeeld, maar deze melange is ook ideaal voor het bereiden van satés van kip en varkensvlees. Of gebruik het eens als smaakmaker voor gado gado en noedels.

Balans is ook terug te vinden in de grofheid van de melange. Die is fijn, zodat de kruiden en specerijen beter blijven plakken aan je kip of varkensvlees. En het zorgt er meteen voor dat al die heerlijke smaken gelijkmatiger worden verdeeld.

Die zoete toon past heel goed bij satésaus bijvoorbeeld, maar deze melange is ook ideaal is voor het bereiden van satés van kip en varkensvlees.