De Marokkaanse keuken wordt geroemd om haar couscous, rijke tajineschotels en lamsvlees. Het is een echte mengelmoes van Afrikaanse en Mediterraanse keukens, omdat het land precies tussen twee continenten ligt.

Hoe je dat merkt? Marokkaanse gerechten zijn rijk aan allerlei soorten kruiden en specerijen, die niet alleen maar worden gekozen voor hun smaak. Een echte Marokkaanse maaltijd moet er namelijk ook nog eens fantastisch uitzien.

Met deze Wereldse Melange waan je je al snel in de 1001 nacht-sfeer van de rode stad Marrakech of de mystieke, bijna magische Sahara-woestijn. Dat is te danken aan die kenmerkende geuren en smaken van koriander, komijn, kaneel en gember.

De ui en het knoflook geven deze melange een mooie basissmaak. En de tomaat past uitstekend bij gerechten die worden bereid in tajines. De grove structuur geeft extra smaak en zorgt er ook voor dat je gerecht er mooi uit komt te zien. Precies zoals ze dat in Marokko gewend zijn.

Deze zoutloze melange is heel geschikt voor courgette en paprika, maar ook heerlijk om er wortel mee te kruiden. Voor een echte Marokkaanse tafel: bereid de couscousgroenten in een tajine en verdwijn voor heel eventjes in een andere wereld.

Met deze Wereldse Melange waan je je al snel in de 1001 nacht-sfeer van de rode stad Marrakech of de mystieke, bijna magische Sahara-woestijn.