Knoflook, rozemarijn, tijm en laurier. De Franse keuken is rijk aan allerlei zomerse smaken. Deze Wereldse Melange geeft je ovengroenten een heerlijke twist, die je doet verlangen naar lange, zwoele zomeravonden met een koel glas wijn.

We hebben gekozen voor een traditionele Franse melange. Dat betekent dat er lekker veel groene kruiden in zitten en tomaat voor een intense smaak en extra rijkheid.

Knoflook en ui mogen natuurlijk niet ontbreken in deze melange. Zij zijn de basissmaakmakers waar alles om draait. Peper zorgt voor een klein beetje scherpte. Het zout hebben we weggelaten, dat kun je dus zelf toevoegen naar smaak.

Deze Wereldse Melange is perfect voor in sauzen. De melange is grof van structuur, zodra de ingrediënten in aanraking komen met vocht worden de grote stukjes erin lekker zacht. Voor ovengerechten kun je de kruiden mengen met olie om te voorkomen dat ze verbranden.

Gebruik deze melange liever niet als rub op vlees, de structuur is daar niet geschikt voor. De grove kruiden verbranden snel. Gebruik deze melange ook niet bij te hoge temperaturen.

Deze Wereldse Melange geeft je ovengroenten een heerlijke twist, die je doet denken aan lange, warme zomeravonden.