Bonen. De Mexicaanse keuken staat er bol van en ze worden voor allerlei gerechten gebruikt. Taco’s, enchilada’s, burrito’s, pozole en natuurlijk frijoles worden rijkelijk gevuld met smakelijke bonen in alle soorten en maten en in allerlei combinaties. Met kip bijvoorbeeld, of gehakt.

Deze zoutloze Wereldse Melange bevat  lekker veel komijn, korianderzaad, tijm en cayennepeper. De melange is heel smakelijk bij kidneybonen, maar je kunt er ook prima chilibonen mee kruiden. De typisch Mexicaanse smaken zijn niet al te scherp, maar geven je bonen toch net een beetje pit. Heerlijk voor in de chili con carne.

De chili ancho speelt de hoofdrol in deze melange. Deze gedroogde poblano chilipeper geeft diepgang dankzij een specifieke rooksmaak. Omdat de popblano chilipeper voor het maken van de ancho wat langer rijpt, wordt de milde peper iets zoeter. Een prachtige, rijke smaak die van deze Wereldse Melange echt iets heel bijzonders maakt.

De paprika ondersteunt de smaak van de chili ancho en zorgt voor die mooie, donkerrode kleur. De structuur van de melange is medium grof. Dat geeft extra smaak, maar is ook een plaatje om te zien omdat je de ingrediënten er zo mooi in kunt herkennen.

De chili ancho speelt de hoofdrol in deze melange. Deze gedroogde poblano chilipeper geeft diepgang dankzij een specifieke rooksmaak.