De Portugese keuken is rechttoe rechtaan en rijk van smaak. Net als deze Wereldse Melange Portugese kipkruiden. Geen poespas, gewoon pure smaken die elkaar prachtig ondersteunen.

De traditionele, pittige piri piri kruiden (ook wel bekend als de Afrikaanse rode duivel) waren ons uitgangspunt bij deze mix. En daar hebben we een eigen draai aan gegeven. Hij is iets minder pittig is, maar laat je kip wel bomvol smaken achter.

Een veelgebruikt piri piri mengsel bestaat uit een handgemalen melange van de Spaanse paprika, sel gris (Frans zeezout), piri-piripepers, oregano, gember, kardemom, knoflook en uiensnippers. In onze mix zijn de gember en kardemom vervangen door anijs- en venkelzaad en we hebben citroen toegevoegd in plaats van zout. Komijn zorgt voor diepgang en de peterselie maakt de melange een lust voor het oog.

Omdat de mix fijn van structuur is, hechten alle smaken beter aan je in stukjes gesneden kip en wordt hij gelijkmatiger verdeeld. Het resultaat? Heerlijk malse kip om je vingers bij af te likken.

Wil je wel eens wat anders proberen? Deze melange past ook heel goed bij garnalen, paëlla, fritatta en Portugese stoofschotels met bijvoorbeeld chorizo.

Omdat de mix fijn van structuur is, hechten alle smaken beter aan je in stukjes gesneden kip en wordt hij gelijkmatiger verdeeld.