Deze Wereldse Melange kun je, zoals de naam al zegt, goed gebruiken bij het kruiden van je shoarma. Shoarma is een gerecht afkomstig uit de keukens van het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken en gekruid vlees. Wat je er verder aan toevoegt, is geheel aan jou. Het meest bekend is het broodje shoarma met sla, tomaat en knoflooksaus. Maar je kunt uiteraard je eigen versie maken.

De meest kenmerkende ingrediënten uit onze Turkse shoarmakruiden zijn koriander – voor een fruitige en kruidige geur en smaak, komijn – voor een licht aardse en frisse toon, en zwarte peper voor wat pit. Omdat er geen zout is toegevoegd en de melange 100% puur is, kun je naar hartenlust je gerecht op smaak brengen met deze Turkse smaaksensatie.

Geef je shoarmagerecht bijvoorbeeld een twist door er een knapperige salade, frisse yoghurtdressing en platbrood bij te serveren. Of kies voor hele andere mogelijkheden en meng de kruidenmelange bijvoorbeeld met olijfolie om er reepjes knolselderij in te marineren en vervolgens in de oven gaar te bakken. Of maak een ovenschotel met varkenshaas, paprika en aardappel. Zo zie je maar, er zijn vele mogelijkheden.

Kijk voor meer inspiratie op onze website.

Geef je shoarma een boost door het toevoegen van deze shoarmakruiden melange.