Ingrediënten

Wil jij dit gerecht maken met de Essential top 10? Klik hieronder om de samenstelling van jouw blend te zien.

  • 1 el Euroma Chef’s gehaktbal
  • 1 el Euroma Rozemarijn
  • 700 ml passata
  • 500 g rundergehakt
  • 300 g spaghetti
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 40 g paneermeel
  • 80 g rucola
  • 3 el olijfolie
  • 2 courgettes, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 winterpeen, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 el olijfolie in een hoge pan. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui, courgette, knoflook en de Euroma Rozemarijn aan tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de passata toe en laat 5 minuten pruttellen. Breng indien gewenst op smaak met zout. 
  2. Meng intussen het gehakt met de Euroma Chef’s gehaktbal kruiden, het ei, de paneermeel, 30 gram geraspte Parmezaanse kaas en indien gewenst wat zout. Draai gehaktballen van ongeveer 3 cm in diameter. 
  3. Pureer de tomatensaus met een staafmixer tot een gladde saus. Leg hier de gehaktballen in en laat dit, met deksel op de pan, 30 minuten op laag vuur garen. Meng af en toe voorzichtig door. 
  4. Kook intussen de spaghetti in gezouten water al dente. 
  5. Voeg de gekookte spaghetti aan de tomatensaus toe en meng dit een minuut door.  
  6. Schaaf intussen de resterende Parmezaanse kaas in plakjes. Breng de rucola op smaak met de resterende eetlepel olijfolie en meng hier de Parmezaan doorheen.  
  7. Dien de spaghetti met gehaktballen op met de rucola salade. 
Waardeer gerecht (0)